Vul alle gegevens in en ontvang een passend antwoord op je vraag.
PLAN EEN AFSPRAAK
Als je de gegevens invult, kunnen we een passende afspraak maken.
BELVERZOEK
Vul alle gegevens in en we bellen je zo spoedig mogelijk.
Advies bij het opstellen van de arbeidsovereenkomst eerste werknemer
Het aannemen van een nieuwe medewerker is niet iets dat je doet door over één nacht ijs te gaan. Er is pas sprake van een arbeidsovereenkomst op het moment dat sprake is van onderstaande voorwaarden.
Er is sprake van een gezagsverhouding (jij bent de baas).
Hij/zij/hen heeft een contractuele verplichting om werk voor je te doen.
Je betaalt loon voor de werkzaamheden.
Er moet een arbeidsovereenkomst komen, maar wat moet daar eigenlijk in staan? Er komen kosten bovenop het uit te betalen loon, wat zijn die precies? Je krijgt te maken met loonheffingen en vragen als pensioenvoorziening voor je medewerker. Daarnaast krijg je te maken met het afsluiten van (aansprakelijkheids)verzekeringen en last - but not least - de administratieve afwikkeling zoals personeelsadministratie en loonadministratie.
HetSalarisplein is bekend met alle aspecten die hierbij komen kijken. Wij adviseren je graag, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen hoe je dit gaat aanpakken. Voor vrijwel alle stappen in het proces kan HetSalarisplein je veel (of alle) werk uit handen nemen.
Zo kun je ook het arbeidscontract volledig door HetSalarisplein laten opstellen, maar je kunt er ook voor kiezen om je arbeidscontract door ons te laten controleren. Er moet namelijk een vast aantal elementen in de arbeidsovereenkomst staan.
Eerste werknemer - wat moet je regelen?
In beginsel is het handig als er een arbeidsovereenkomst is. Dit is niet in alle gevallen verplicht, maar wel handig om op terug te grijpen bij misverstanden. Daarnaast kan je in de arbeidsovereenkomst een aantal zaken opnemen die je na een maand dienstverband verplicht bent te communiceren, zoals bijvoorbeeld de duur van het contract en aanspraken zoals op vakanties.
Als alle wettelijke zaken eenmaal op orde zijn, kijken we samen met je naar de mogelijkheden om de kosten zo laag mogelijk te houden, maar wel marktconform te zijn in verloning. Je wilt tenslotte ook dat medewerkers bij je blijven als je eenmaal de juiste persoon hebt gevonden. ook bij het bepalen van de hoeveelheid loon die jij kunt, en wilt betalen, adviseert HetSalarisplein.
Aan het stappenplan voor het aannemen van jouw eerste medewerker, ligt een aantal wetten ten grondslag. Het Ministerie van Economische zaken liet eind 2020 uitzoeken welke wetten in deze ‘klantreis’ een rol spelen.
Voor wie graag de basis wil weten van alle regels (dat geldt voor de meeste ondernemers…) hebben we een helder overzicht gemaakt dat je meer grip geeft op je aansprakelijkheden.
Voor de sectoren ICT, bouw en horeca gelden de volgende wetten:
Welke plichten volgen uit de wetten voor werkgevers?
Wetteksten zijn moeilijk te lezen, dat weet iedereen. Wat je dus eigenlijk wilt weten zijn de plichten, die voortvloeien uit de wetten die zijn opgesteld voor werkgevers met personeel. Die hebben we daarom voor jou op rij gezet, voor grote én kleine ondernemingen, met een concreet stappenplan.
Het bijhouden van een salarisadministratie is verplicht als je werknemers betaald in dienst neemt. Dit kan vooral veel kleinere ondernemers en organisaties extra zorgen geven. Het is tenslotte niet je core business om deze administratie erbij te doen.
Of je nu één, tien of honderd man personeel in dienst hebt, bij loonadministratie hoort automatisch ook het op orde hebben van de fiscale aspecten van je bedrijf. Denk aan kasadministratie en bonnen, afspraken registratie, inkoop- en verkoopcijfers, controleberekeningen, facturen, bankafschriften, correspondentie, en alle online data, van software tot -bestanden.