Het bijhouden van een salarisadministratie is verplicht als je werknemers betaald in dienst neemt. Dit kan vooral veel kleinere ondernemers en organisaties extra zorgen geven. Het is tenslotte niet je core business om deze administratie erbij te doen.
Je bent waarschijnlijk niet bekend met alle (steeds veranderende) wettelijke bepalingen. Het woord ‘risico’s’ komt daarbij dan ook meteen naar boven drijven. Het is daarnaast bovenal een tijdrovende aangelegenheid. Niet voor niets besteden veel MKB’ers hun loonadministratie dan ook (deels) uit, ofwel het ‘outsourcen van de loonadministratie’. Hiermee wordt de verantwoordelijkheid voor het correct uitvoeren van wettelijke regelgeving omtrent werknemers en salariëring, bij het uitvoerend bedrijf gelegd. Dit bespaart in de eerste plaats enorm veel tijd.
Dit alles is dan voor veel kleinere ondernemers dan ook een reden om de stap niet te zetten naar het aannemen van het eerste personeelslid. Zonde, want je kunt meer inkomsten genereren. Als je weet dat er tegenwoordig super handige tools zijn om je daarbij alle zorgen uit handen te nemen, is die stap veel kleiner.
Waar je ook voor kiest, de salarisadministratie zelf doen, deels - of volledig - uitbesteden, eerst wil je een gefundeerde keuze maken, en weten waarom je voor één van deze opties zou gaan. Je bent ondernemer of niet natuurlijk…
Graag leggen we je daarom op een transparante, onpartijdige manier uit waarmee je rekening moet houden, en wat de voor- en nadelen van alle opties zijn.