STEL EEN VRAAG

Vul alle gegevens in en ontvang een passend antwoord op je vraag.

PLAN EEN AFSPRAAK

Als je de gegevens invult, kunnen we een passende afspraak maken.

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in en we bellen je zo spoedig mogelijk.

Hoe zit het met vrijstellingen kosten voor thuiswerken?

Bij thuiswerken wordt een gerichte vrijstelling gegeven in verband met de kosten die een werknemer maakt om thuis te werken. Wat zijn de regels voor deze vrijstelling?

Voor thuiswerken krijgen werknemers een vrijstelling van €2,- per dag. (In werking sinds 1-1-2022.) Maar wat nou als je werknemer maar een paar uur thuiswerkt? En wat nou als er sprake is van twee vrijstellingen, zoals de vrijstelling voor reiskosten naar de vaste werkplek?

Goed om te weten zijn de volgende regels:
- Het maakt niet uit hoe lang de werknemer thuiswerkt, de vrijstelling voor thuiswerken van €2,- per dag is ook van toepassing als deze slechts 1 uur thuis werkt.
- Je kunt de vrijstelling voor reiskosten naar de vaste werkplek niet combineren. Het is dus óf de vrijstelling voor reiskostenvergoeding naar de vaste werkplek, óf de vrijstelling voor thuiswerken. 
- De niet (gericht) vrijgestelde vergoeding is aan te wijzen als eindheffingsloon, en komt daarmee ten laste van de vrije ruimte.
*LET OP: Bij overschrijding van deze vrije ruimte moet de werkgever 80 procent eindheffing betalen.
- Er is een uitzondering op de regel reiskosten vrijstelling en thuiswerkvergoeding, namelijk wanneer de werknemer op één dag deels bij een klant werkt, en deels thuis. Deze klant is namelijk geen vaste werkplek, waardoor in dit geval beide vrijstellingen mogen worden toegepast. 

*Meer weten over hoe vrijstellingen toe te passen? Bel of mail ons gerust, we adviseren je graag.

Wat je misschien ook interessant vindt
Gerelateerde berichten